Número de Contacte - Fax: (+34) 977 44 11 71
Horari d'atenció: dimarts i dijous de 9h a 13h.

El nostre blog

LA FEDERACIÓ D'ENTITATS SOCIALS DE TERRES DE L'EBRE (FESTE) INCORPORA DOS NOVES ENTITATS.

Postejat en Notícies el Dijous, 07 Maig 2015.

LA FEDERACIÓ D'ENTITATS SOCIALS DE TERRES DE  L'EBRE (FESTE) INCORPORA DOS NOVES ENTITATS.

Després d'un any de la seva constitució, ja són sis les entitats que formen la federació. Amb aquestes dos noves incorporacions la federació compta amb l'Associació de Familiars de Malalts d'Alzheimer de TE, l'Associació de Parkinson de TE, l'Associació Trastorns de l'Espectre Autista de TE, l'Associació de Minusvàlids de TE i les dos noves entitats que es sumen a la federació.

El seu president, Pere Cabanes, va explicar: “Després d'un any de la seva constitució és una molt bona notícia aquestes dos noves incorporacions. La federació va néixer amb la finalitat de crear un espai de cooperació per tal de poder posar a la disposició de les entitats d'un espai de referència on puguin prestar atenció als seus afectats i posar a la seva disposició els professionals que requereixen per tal de dur a terme aquesta assistència. A més, també, compartir els coneixements i recursos per la millora de la gestió i el creixement comú. Aquesta es tradueix en que entitats que no estaven prestant serveis als seus associats, actualment els hi estant prestant i millorant la gestió d'aquestes entitats. Cal dir que actualment estem arribant a més persones d'arreu de Terres de l'Ebre, aproximadament unes 1000 persones, i no solament des de la seu de Tortosa, sinó amb altres seus com és la de Deltebre i properament la d’Amposta. Volem prestar serveis de proximitat i amb professionals dels mateixos municipis. També tenim previst seguir treballant per poder actuar a la Ribera d'Ebre. Ara el nostre repte també és buscar l'autosuficiència, i estem treballant conjuntament per aconseguir-ho i al mateix temps crear més llocs de treball, tant dels propis afectats com de noves incorporacions de professionals de la salut i de serveis socials.”

També hi van intervenir els representants de les entitats entrants, en Marcos Subirats, secretari d'Esclerosis Múltiple de Terres de l'Ebre, el qual va comentar: “Per a nosaltres formar part de l'entitat en ha proporcionat disposar d'un espai per a l'atenció dels nostres afectats i familiars, a més de compartir recursos i coneixements. Actualment com a entitat estem creixent i cada dia prestant més serveis. El repte compartit és també poder arribar arreu de Terres de l'Ebre.” Marcos va voler agrair el paper important que han tingut les anteriors presidentes i recordar les activitats de difusió que realitzaran a finals d’aquest mes, concretament el dia 28 a les 19:00h a la Biblioteca Marcel·lí Domingo una xerrada a càrrec de l’equip de neurologia del Hospital Verge de la Cinta, el dia 29 a les 22h al Centre Cívic de Ferreries, Riu amb l’Esclerosis, amb 3 monologuistes i el dia 31 a les 11h a la plaça Barcelona de Tortosa amb un Vermut Solidari. Aquest actes s’engloben dins del dia Mundial de l’Esclerosis Múltiple.

Per altra banda, Maria Glòria Gasulla, presidenta de l'Associació de Fibromiàlgia, Fatiga Crònica i Síndrome Químic Múltiple explicava: “Estem molt agraïts d'aquesta oportunitat que se'ns a prestat per poder formar part de la federació. La nostra entitat estava en una situació de parada temporal, i ara disposem dels recursos necessaris per tal de prestar assistència als nostres afectats i afectades amb unes condicions òptimes”. També va voler recordar les properes accions de sensibilització en commemoració al dia mundial de la Fibromiàlgia que es duran a terme el dia 12 de maig amb tres estands que situaran al mercat de Tortosa, al CAP Baix Ebre de Ferreries i al CAP del Temple.